PINEARQ

arquitectura hospitalaria

Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona

2007 Premi FAD de l’opinió – Arquitectura

Aquest centre forma part de la macro-illa sanitària que composa l’Hospital del Mar, que uneix assistència sanitària, docència i investigació. El repte és, per això, acoblar-se a la localització de l’edifici, en un espai envoltat per estructures singulars de diverses èpoques amb les que no competeix en alçada però es dialoga formalment en aquest entorn urbà consolidad. Així, amb la forma el·líptica, s’adapta un edifici de grans dimensions en aquest espai particular.

El perfil de l’edificació descendeix cap al mar per adequar-se a les edificacions del front marítim. L’estructura de fusta del tancament vola uns set metres des del terra en tot el perímetre amb la idea de restar pes a un gran volum. A més, el centre de l’edifici es buida per emmarcar visuals, regular l’assolejament i crear una imatge de lleugeresa respecte el volum.

Albert de Pineda, Manuel Brullet
Alfonso de Luna, Raúl García, Toni Montes, Volker Zimmermann, Estefania Aguado, Josep Rouro, Marc Muntané, Eva Tamayo, Jaume Piñol

Lluís Casals i Ferran Mateo

C/ del Doctor Aiguader, 88, Barcelona (España)

57.866 m2

2012

Comunitat de bens del Parc de Recerca Biomédica de Barcelona: El Consorci de la Zona Franca, Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya (DURSI: Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació)
Manuel Arguijo
JG Ingenieros S.A.
ENNE-Gestión Activa de Proyectos (Inmaculada Casado, Daniel Rivera, Francesc Xurigué)
UTE Dragados-Comsa, Ute Axima-Klimacal, Ute Cobra-Elecnor