Serveis d'Arquitectura

Un espai adaptat a les seves necessitats, actual i de qualitats excepcionals

Som conscients que el procés de construir o reformar un espai hospitalari pot ser aclaparador, així que per això oferim la nostra experiència per a esbrinar què es necessita i quina és la millor manera de fer-ho. Ens dediquem a acompanyar als nostres clients des de l’inici perquè puguin obtenir el millor resultat: un espai adaptat a les seves necessitats, actual i de qualitats excepcionals.

L'arquitectura influeix directament en la qualitat de vida de totes les persones

En la concepció de qualsevol projecte s’han de considerar característiques que creïn condicions favorables per a l’equilibri físic i mental. L’arquitectura influeix directament en la qualitat de vida de totes les persones. Aquesta idea ha de traslladar-se a solucions que prenguin els avantatges de la tecnologia, el context i les eines pròpies de l’arquitectura i les converteixin en espais que serveixin i inspirin a una àmplia varietat de persones. Aquesta idea, també, ha de respondre a les preocupacions financeres dels nostres clients.

des de la preparació inicial fins al lliurament integral

Ens ocupem de tot

Estem convençuts de la nostra responsabilitat com a arquitectes per advocar per un disseny sostenible. Treballem en estreta relació amb professionals d’instal·lacions, estructures, paisatgisme, interiorisme, disseny industrial, arquitectura tècnica o urbanistes. Sobretot, ampliem els equips segons les necessitats de cada projecte.
A l’ésser un estudi multidisciplinari d’arquitectura, ens ocupem del projecte des de la preparació inicial de l’encàrrec fins al lliurament integral de l’edifici per al seu funcionament.
Encara que ens enfoquem en el disseny i la construcció d’hospitals, laboratoris i universitats, també oferim serveis de disseny arquitectònic i construcció d’altres equipaments: museus, mercats, oficines, biblioteques, centres de convencions, seus d’organitzacions internacionals, escenaris per a espectacles, auditoris, edificis administratius, o cafeteries.
Pinearq s’encarrega de:
  • Planificació estratègica: creem estratègies des d’una perspectiva multidisciplinària que agrupa el disseny espacial en múltiples escales, noves eines d’anàlisis i coneixements actualitzats sobre l’evolució de la tecnologia i els serveis.
  • Disseny arquitectònic: oferim serveis complets de disseny, des de la preparació de la documentació inicial per a organitzar i coordinar l’encàrrec, una consultoria completa d’arquitectura sostenible, el desenvolupament dels projectes amb elecció de materials i costos, fins a l’elaboració de tota la documentació per a la construcció.
  • Direcció d’obra: comptem amb una dilatada experiència en el control i la gestió de processos d’obra. Ens encarreguem de tot el procés, de la planificació de l’execució, i de la coordinació de seguretat i salut.
  • Consultoria de programes i projectes: ajudem a prendre decisions estratègiques sobre infraestructura i inversió per al futur a partir d’avaluacions tècniques, planificació financera, estratègies d’eficiència energètica, models de processos operatius i estudis de mobilitat per a equipaments a gran escala.

Metodologia BIM

Amb BIM, es pensen les parts com un tot, es busca reutilitzar espais i materials.

Som pioners en l’ús de la metodologia BIM. Des de fa més de 10 anys, incorporem aquesta metodologia en el desenvolupament de tots els projectes per a poder desenvolupar-los amb una visió global de la vida total d’un edifici: des de la planificació inicial, la fase d’estudis previs, el disseny arquitectònic del projecte, el desenvolupament de la construcció, fins a la gestió del manteniment de l’edifici. Això significa que tots els professionals treballen en un únic model digital de manera col·laborativa i ordenada, així que el treball ha d’organitzar-se abans de començar. És una eina que permet deixar de costat tasques repetitives i centrar el temps en el que interessa del disseny: pensar i crear. El projecte es treballa en tres dimensions, la qual cosa obliga a prendre decisions informades i pensar en tots els detalls del procés constructiu.

BIM consisteix a construir l’edifici sense posar un maó, la qual cosa es tradueix en estalvi de temps, a potenciar l’intercanvi d’informació i a visualitzar progressos. Al mateix temps, és una manera senzilla de donar-li transparència al procés de disseny, de documentar el procés: de reduir emissions de CO₂ des que es dibuixa la primera línia, durant l’obra i en la vida útil de l’edifici. Amb BIM, es pensen les parts com un tot, es busca reutilitzar espais i materials.

Per això insistim que la co-creació és fonamental en aquest procés: l’experiència en un espai és col·lectiva i així ha de ser el desenvolupament del disseny arquitectònic. Ens destaquem per anar més enllà del tradicional, per ser transparents en el treball i per barrejar diferents perspectives: el que ens importa, des del principi, és el confort de tots els futurs usuaris dels edificis en els quals ens impliquem. La humanització i la cocreació dels projectes inclouen la perspectiva del client i les activitats que realitzaran els usuaris en els espais.

Docència i recerca

A més a més d’oferir serveis de consultoria especialitzada, l’experiència adquirida durant aquests anys de treball col·laboratiu ens permet formular tallers, conferències i classes magistrals. Tant Albert de Pineda com Inma Casado, Paula Pestana, Raúl García o Roberto Cortés són convidats habituals a diferents congressos i dicten classes en màsters especialitzats en arquitectura hospitalària.

El nostre esforç en la docència i en la recerca en aquests temes ens ha permès avançar amb constància. Així que els nostres clients són, principalment, els serveis tècnics de conselleries de les comunitats autònomes, els ministeris de sanitat i educació dels països on estem implantats, grups hospitalaris privats, universitats i empreses de laboratoris.