PINEARQ

arquitectura hospitalaria

Formació

Estem convençuts que l’arquitectura és un agent fonamental en l’aprenentatge. Així que ens definim com un estudi amb tres vessants, que considerem que són fonamentals en el desenvolupament de l’arquitectura: l’elaboració de projectes de disseny i construcció; la recerca de materials i formes de construcció prefabricada per a edificis singulars; i la docència que ens permet transmetre el nostre coneixement i expertise. Per això, considerem essencial dedicar un apartat d’aquesta pàgina web a exposar les classes en les quals participem i els cursos que hem creat.

Com el treball de Pinearq està enfocat, principalment, en el disseny i la construcció d’hospitals, laboratoris i universitats, hem dedicat els nostres esforços a investigar i ensenyar sobre aquests temes per a, d’una banda, disseminar la nostra experiència i, d’altra banda, per a avançar amb constància en el desenvolupament de la nostra professió.

Així mateix, el nostre treball col·laboratiu amb altres estudis i professionals, així com amb clients i usuaris, ens permet formular tallers, conferències i classes magistrals.

Albert de Pineda és un dels principals experts en arquitectura per a la salut a nivell internacional, amb una experiència compartida en diferents congressos i reunions mundials sobre disseny i enginyeria d’hospitals. De Pineda és membre del Advisory Board del DABC del Politecnico di Milà, és director de diversos cursos de disseny hospitalari de la Universitat de Barcelona i participa com a docent en diferents programes universitaris com el màster de planificació i disseny de centres hospitalaris de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), el postgrau d·health de Biocat, i el màster intensiu d’arquitectura sanitària de la UPC i la Escola Sert.

Diversos professionals de l’estudi, com Paula Pestana, Raúl García, Roberto Cortés o Marcial Novo, participen com a docents i tutors en els cursos de disseny hospitalari de la Universitat de Barcelona i el màster intensiu d’arquitectura de la UPC i la Escola Sert. A més, són autors d’articles científics i didàctics per a llibres i revistes especialitzades.

Creiem que la millor manera d’explicar com dissenyar equipaments complexos per a les ciències de la salut és per parts. Així que hem fraccionat l’ensenyament en els serveis que conformen un espai hospitalari: quiròfans, UCI, unitats d’hospitalització, urgències, consultes externes…

El disseny de les parts condiciona la forma total d’un hospital, un laboratori o una residència. És fonamental, llavors, analitzar i caracteritzar la funcionalitat de cadascun dels espais que conformen els serveis, entendre la seva integració total i les relacions entre ells, i projectar el futur i la seva inserció a la ciutat. Fomentem la flexibilitat en les estructures, en l’adaptació a tecnologies i usuaris canviants, i en els requisits tècnics que han d’unir preferències individuals amb escenaris ideals.

Sota aquestes premisses, creem diversos cursos que permetin adquirir coneixements fonamentals que puguin aplicar en contextos específics. Ens interessa que els professionals de la sanitat entenguin i comparteixin les complexitats dels espais hospitalaris i, com a usuaris informats, formin part dels processos de disseny. Els cursos es dirigeixen a preparar a personal mèdic i de manteniment d’hospitals i centres sanitaris, i a tècnics especialistes en espais hospitalaris de consultories independents.

CURS EN LÍNIA
Disseny arquitectònic
d'Unitats d'Hospitalització
HOSPITECNIA + IL3 UNIVERSITAT DE BARCELONA

Convocatòria oberta per a l’edició que començarà el setembre de 2022.

Accedeixi aquí
CURS EN LÍNIA
Bessó digital en
infraestructures de salut
HOSPITECNIA Convocatòria oberta per a l’edició que començarà el setembre de 2022. Accedeixi aquí
CURS EN LÍNIA
Disseny arquitectònic del
Bloc Quirúrgic i l'UCI

HOSPITECNIA + IL3 UNIVERSITAT DE BARCELONA

Per a rebre informació sobre les properes convocatòries, escrigui’ns a l’email pinearq@pinearq.com amb l’assumpte “Curs BQ+UCI”.