PINEARQ

arquitectura hospitalaria

Centro Hospitalario Especializado Dr. Rafael Hernández

El projecte d’ampliació d’aquest hospital s’emmarca dins de les accions dutes a terme per la Caja del Seguro Social de Panamà per a l’enfortiment de la xarxa de serveis de salut. Aquest centre es localitza en la carretera Panamericana, als afores de la ciutat de David i en direcció a Paso Canoas (cap a l’oest).

El projecte inclou la urbanització del terreny actual per a la correcta disposició del nou edifici respecte a l’edificació existent. Igualment, es planteja la reforma d’aquest últim per renovar materials i equipaments per adequar-se a normatives i necessitats actuals; es proposa, a més, una connexió entre tots dos edificis a través de un pont a la tercera planta.

L’edifici s’organitza al gran volum horitzontal que acompanya al vianant des de la seva arribada al complex i que serveix de vertebrador de les funcions internes. En aquest bloc s’aglutinen les consultes externes, i a partir d’aquí es distribueixen els serveis de l’hospital. A les torres s’acullen els espais d’hospitalització.

Albert de Pineda, Jorge Batesteza
Raúl García, Marcial Novo, Daniel Linares
Ruta 1, Carretera Panamericana David-Puerto Armuelles, San Pablo Viejo 507, David (Panamá)

58.995 m2

2018

Caja de Seguro Social
BOMA
ATOMS S.L.
ENNE-Gestión Activa de Proyectos, S.L.P. (Inmaculada Casado, Albert Bonaventura, Beatriz Álvarez, Daniel Rivera, Eduardo Jarque)
Acciona – Elecnor