PINEARQ

arquitectura hospitalaria

Pordenone Hospital Morgue

The construction of the morgue is a project supplementary to the development of the new hospital complex in Pordenone. Located to the south of the complex, it pays special attention to the surrounding urban structure, accesses and traffic.

A fundamental factor in the approach to this space is concerned with welfare and privacy for relatives of the deceased and for the citizens living nearby. For this reason an underground building is projected with a large green roof, clothed with shrubs, which conceals the activities of the morgue. The green space will therefore become the only façade visible from the exterior.

Albert de Pineda

Nicola Paltrinieri
Via Montereale 24, Pordenone (Italia)

730 m2

2018

Cooprogetti
STEAM
ENNE-Gestión Activa de Proyectos (Inmaculada Casado)
TEMI, S.R.L