PINEARQ

arquitectura hospitalaria

New Surgical Suite in Sant Joan de Déu Hospital

The new surgical suite in Sant Joan de Déu Hospital is a project designed by Pinearq with the collaboration of Rai Pinto Studio and Arauna Studio in the design of an environment inspired by the animal world.

 

The works consisted of reforming the third floor of the current hospital building to take eight pediatric operating rooms (four high-tech and four standard) with their respective complementary services (such as a post-anaesthesia recovery unit and the sterilization centre).

Co-creating the spaces with medical staff, patients and companions was the starting point. In addition, the environmental improvements, such as windows in some operating rooms to take advantage of views and natural light, help to improve both patients’ stay and the work of the medical staff.

Albert de Pineda

Roberto Cortés, Carla Romagosa, Jenicá Craiu, Alexandra Demetriu

Pol Viladoms / Quirófanos fotografiados por Agefred

Pg. de Sant Joan de Déu, 2, Esplugues de Llobregat (España)

2.193 m2

2019

Ordre dels Germans de Sant Joan de Déu i Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona
BAC Engineering Consultancy Group
JG Ingenieros
ENNE-Gestión Activa de Proyectos, S.L.P. (Inmaculada Casado, Daniel Rivera, Esther Cabané, Eduardo Jarque)
Villa Reyes S.L.