CAMPUS DE RECERCA MEDUNI MARIANNENGASSE
CAMPUS DE RECERCA MEDUNI MARIANNENGASSE
CAMPUS DE RECERCA MEDUNI MARIANNENGASSE
CAMPUS DE RECERCA MEDUNI MARIANNENGASSE
CAMPUS DE RECERCA MEDUNI MARIANNENGASSE

CAMPUS DE RECERCA MEDUNI MARIANNENGASSE

El nou centre de recerca hospitalària MedUni es desenvolupa en una poma consolidada del campus universitari de Viena, amb dues edificacions a mantenir, una altura a respectar i diversos patis interiors. L'edifici es dissenya en tres capes superposades: d'una banda, la planta baixa és la continuació de la ciutat, composta per camins i galeries públiques que connecten els blocs; aquí, el jardí interior és el cor del projecte i es compon per tres patis, cadascun amb una funció diferent segons les activitats a la seva al voltant. D'altra banda, l'àrea semipública del campus universitari del primer pis està orientada cap al centre de poma i en connexió directa amb escales. Finalment, en el segon pis els cinc instituts de recerca segueixen el patró de carrers i places de la ciutat tradicional i es desenvolupen a partir d'una gran sala central.

Els contorns del nou edifici s'adapten als sostres inclinats de les cases veïnes i salten cap als pisos inferiors, per convidar als vianants a entrar. Les noves façanes tenen una aparença uniforme perquè la intervenció estructural aparegui com una mesura general que tanca el bloc i forma una vora al voltant del jardí.


Imatges: Playtime Architectural Imagery

+info
Arquitecte GINA Barcelona Architects Group
Direcció Mariannengasse 4-6, Viena (Austria)
Superficie 70.000 m2
Any 2018
Propietat Universidad de Medicina de Viena
Equip Arquitectura Pinearq, BAAS, Gangoly & Kristiner Architekten
Estructura
Enginyeria
Arq.Tècnica
Constructora