NOVA SEU DE LA UIT A GINEBRA
NOVA SEU DE LA UIT A GINEBRA

NOVA SEU DE LA UIT A GINEBRA

El nou edifici per a la UIT a Ginebra -el organisme especialitzat de les Nacions Unides per a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació- és un volum que connecta, d'una manera contundent, les estructures existents: la torre UIT i l’edifici Montbrillant. Aquesta edificació es compon d'una planta baixa funcional i compacta que reuneix activitats públiques en articulació directa amb la gran plaça oberta. Aquesta base és una construcció transparent, com un plint del qual emergeix un edifici funcional i autònom que conté el programa d'ús privat.

L’exterior es connecta visualment amb el proper Place des Nations i permet un descens gradual a l'entrada del nou edifici. Les façanes de vidre del volum que zigzagueja són translúcides i, al mateix temps, reflecteixen el paisatge circumdant. Aquest acabat d'alt rendiment busca una imatge d'atemporalitat, lleugeresa i integració harmoniosa amb el context existent. Aquesta nova creació, d'espai construït i lliure, proporciona un enllaç fluid entre edificis, activitats i persones.


Imatges: Pinearq

+info
Arquitecte Pinearq, Eric Maria Architectes Associés
Direcció Place des Nations, Ginebra (Suiza)
Superficie 22.845 m2
Any 2017
Propietat UIT Union Internationale des Télécommunications
Equip Arquitectura Albert de Pineda, Álvaro Valcarce, Daniela Fortuna, Abraham Jiménez, Catarina Oom, Alexandra Demetriu, Jenicá Craiu
Estructura
Enginyeria
Arq.Tècnica
Constructora