NOVA SEU DEL ISTITUTO DI RICERCA IN BIOMEDICINA
NOVA SEU DEL ISTITUTO DI RICERCA IN BIOMEDICINA
NOVA SEU DEL ISTITUTO DI RICERCA IN BIOMEDICINA
NOVA SEU DEL ISTITUTO DI RICERCA IN BIOMEDICINA
NOVA SEU DEL ISTITUTO DI RICERCA IN BIOMEDICINA

NOVA SEU DEL ISTITUTO DI RICERCA IN BIOMEDICINA

El nou edifici per a acollir la seu del IRB, Istituto di Ricerca in Biomedicina, ocupa un terreny buit, en una zona urbanitzada, que limita amb edificis petits. El volum proposat segueix l'alineació de l'entorn i es disposa de manera que organitzi un parc urbà amb vista cap al riu i cap a la ciutat.

L'edifici s'eleva del sòl i es divideix en dues parts, connectades per un atri central gran i lluminós. Aquest espai actua com una frontissa per a tot el projecte, la qual cosa fa possible unificar els accessos i mantenir els tres instituts separats i recognoscibles. Els espais col·lectius, com sales de reunions, ascensors verticals, àrees de relaxació i reunions informals, cafeteria, sala de seminaris i biblioteca afavoreixen la relació i l’intercanvi entre investigadors de diferents especialitats, amb la idea de crear un ambient animat i estimulant.

A partir del punt central, les activitats dels instituts es desenvolupen gradualment, segons funcions: les activitats administratives es disposen a prop dels ascensors centrals, agrupades en l'últim nivell; després, les oficines dels líders de grup, seguides pels laboratoris BSL 2 i BSL3. Les àrees comunes es concentren en la planta baixa i així respectar la unitat funcional total de les institucions.


Imagens: Pinearq

+info
Arquitecte Pinearq, Roberto Melai, deaedibus Studio di architettura Fabrizio Giovannini Locarno
Direcció Via Francesco Chiesa, 3589 RFD, Bellinzona (Suiza)
Superficie 13.301 m2
Any 2014
Propietat IRB Istituto di Ricerca in Biomedicina
Equip Arquitectura Albert de Pineda, Raffaella Scorziello
Estructura GP Ingegneria Milano
Enginyeria GP Ingegneria Milano
Arq.Tècnica
Constructora