NOVA SEU DE KFAS
NOVA SEU DE KFAS
NOVA SEU DE KFAS
NOVA SEU DE KFAS

NOVA SEU DE KFAS

Tant la nova seu de KFAS com el centre de conferències que s'ha de proposar aprofiten al màxim les condicions particulars de la parcel·la, però també comparteixen un propòsit urbà: connectar-se amb l'entorn circumdant, inclòs el mar. Aquest objectiu es veu reforçat per la configuració del passeig, i es configura per l'enfocament urbà de tots dos edificis en eliminar, al màxim, les barreres entre l'exterior i l'interior.

La cohesió del caràcter urbà es reafirma mitjançant una composició de façana compartida: una pell que protegeix a tots dos edificis de les condicions solars i del vent. Aquest sistema de façana està inspirat en els dissenys geomètrics islàmics tradicionals com un entramat que aclareix o densifica segons l'orientació solar.

Volumètricament, la forma de tots dos edificis està inspirada en els tradicionals vaixells de pesca kuwaitians, com un recordatori de l'antic patrimoni i tradició de Kuwait. Així, el disseny ret homenatge a la història del país i, al mateix temps, crea una fita per al futur.


Imatges: Pinearq

+info
Arquitecte Albert de Pineda
Direcció 150 1 Street, Salmiya (Kuwait)
Superficie 52.595 m2
Any 2018
Propietat KFAS Kuwait Foundation for the Advancement of Sciences
Equip Arquitectura Marcial Novo, Carla Romagosa, Gustavo López, Alexandra Demetriu, Jenicá Craiu, Eftalia Proios, Catarina Oom
Estructura
Enginyeria
Arq.Tècnica
Constructora