HOSPITAL MATERN-INFANTIL DE TIANJIN ECO-CITY
HOSPITAL MATERN-INFANTIL DE TIANJIN ECO-CITY
HOSPITAL MATERN-INFANTIL DE TIANJIN ECO-CITY

HOSPITAL MATERN-INFANTIL DE TIANJIN ECO-CITY

Els governs de Xina i Singapur es van unir per projectar i construir una ciutat modelo, escalable i replicable, respectuosa amb el medi ambient i equilibrada socialment. La nova ciutat s'està construint per 350.000 habitants, en un gran espai lliure a la zona costanera de Tianjin, a 40 quilòmetres del centre. La planificació de la ciutat s'ha dividit en cinc eco-districtes, cadascun amb serveis urbans i  parcs empresarials per oferir treball, recreació i cultura de fàcil accés des dels habitatges.

L'hospital matern- infantil de la Eco-City de Tianjin tindrà 55.000 m2 i comptarà amb 375 llits. L'edifici es projecta a partir d'una quadrícula que permet modular els espais. La llum natural i el contacte amb l'exterior són fonamentals en la concepció del volum resultant. Per això, la proposta és un hospital format per una plataforma en la qual s'organitzen els serveis de diagnòstic i tractament, i per una torre que acull les habitacions d'hospitalització i la unitat de vigilància intensiva. Tota l'estructura es desplaça cap a un costat del solar per donar lloc a un gran parc que complementa les zones verdes d'aquest nou districte en desenvolupament. La torre, per la seva banda, es disposa per aprofitar la llum natural i les vistes llunyanes.


Imatges: Pinearq

+info
Arquitecte Pinearq, IPPR International Engineering Corporation
Direcció Anyue Rd, Binhai Xinqu, Tianjin Eco-City (China)
Superficie 55.000 m2
Any
Propietat Sino-Singapore Tianjin Eco-City
Equip Arquitectura Albert de Pineda, Raúl García, Álvaro Valcarce, Juan García, Lluís Hernández, Carla Romagosa, Jenicá Craiu, Alexandra Demetriu, Marcial Novo
Estructura
Enginyeria
Arq.Tècnica
Constructora