HOSPITAL DE SAINT VINCENT AND THE GRENADINES
HOSPITAL DE SAINT VINCENT AND THE GRENADINES
HOSPITAL DE SAINT VINCENT AND THE GRENADINES

HOSPITAL DE SAINT VINCENT AND THE GRENADINES

Pinearq, juntament amb Mallol Arquitectos, està desenvolupant una consultoria de disseny per al nou Hospital de Referència de l'Estat. Es tracta d'un projecte finançat pel Banc Mundial sota el Projecte Regional de Reducció de Vulnerabilitat davant Desastres (Regional Disaster Vulnerability Reduction Project).

El nou hospital de referència es construirà per a substituir el centre existent, per la qual cosa es va fer necessari trobar una localització adequada a les demandes del sistema hospitalari del país i que inclogués tots els requeriments d'un equipament modern. Per a això, es decideix prendre l'antiga pista de l'aeroport de Arnos Val. Per això, es preveu el futur desenvolupament urbà d'aquesta zona per a acomodar diverses activitats, amb l'hospital com el punt de partida d'aquest desenvolupament.

El disseny del nou hospital està tenint en compte totes les mesures necessàries per a suportar possibles desastres naturals, molt freqüents a l'illa. Aquest projecte ha comportat la revisió de la planificació d'aquest equipament i el treball en co-disseny amb el personal mèdic que ocuparà l'edifici. A més, s'han aprofitat els recursos BIM per a avançar en l'automatització de les rutines pròpies de Pinearq.

+info
Arquitecte Pinearq, Mallol Arquitectos
Direcció Antiga pista de l'aeroport ET Joshua, Arnos Vale (Saint Vincent and The Grenadines)
Superficie 20.000 m2
Any 2021
Propietat MOEP Gobierno de Saint Vincent and The Grenadines
Equip Arquitectura Albert de Pineda, Lluís Hernández, Gustavo López, Begoña Rodríguez, Carla Romagosa, Alexandra Demetriu, Jenicá Craiu
Estructura QUBE
Enginyeria IDELSA
Arq.Tècnica
Constructora