ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I DANSA
ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I DANSA
ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I DANSA
ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I DANSA
ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I DANSA
ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I DANSA

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I DANSA

Pinearq, juntament amb Estudio Norniella, va obtenir el primer premi en el concurs obert per l'ajuntament de Pozuelo de Alarcón per a dissenyar la nova Escola de Música i Dansa per al municipi.

La implantació urbana està condicionada per l'urbanisme de la zona ―amb accessos ferroviaris i transport públic―, un desnivell marcat del terreny i la idea de crear una gran plaça que ordeni l'accés i pugui ser usada tant per l'escola com per la ciutat. Així, es proposa un únic edifici, com un element icònic de la ciutat, que incorpora els tres usos principals funcionant de manera independent.

Aquests tres usos són la zona d'aules, les zones d'estar i l'auditori. La volumetria, llavors, es planteja com una agrupació de tres caixes tancades amb espais semi-privats entre elles. En el disseny es limiten els espais de circulació, es prioritza l'ús de llum natural i la relació visual amb l'exterior, i s'estableix una sèrie d'espais exteriors que faciliti aquestes premisses.

Es planteja l'ús de la ceràmica com un material que permet una economia circular, ja que s'enfoca en la convicció clara de la reutilització de tots els recursos. Els sistemes constructius seran prefabricats, així que també es podran recuperar elements per a una reutilització o reciclatge posterior. La filosofia KM0 defensa, precisament, el consum de materials locals, de manera que es promouen hàbits respectuosos amb el medi ambient i amb les tradicions locals.

+info
Arquitecte Pinearq + Estudio Norniella
Direcció Carrer San Juan de la Cruz, Pozuelo de Alarcón (España)
Superficie 6.200 m2
Any 2023
Propietat Ayuntamiento de Pozuelo de Alarcón
Equip Arquitectura Albert de Pineda, Alfredo Norniella López, Alfredo Norniella Menéndez, Carla Romagosa, Jenicá Craiu, Alexandra Demetriu, David Norniella
Estructura
Enginyeria
Arq.Tècnica
Constructora