CLÍNICA GEMA
CLÍNICA GEMA
CLÍNICA GEMA
CLÍNICA GEMA
CLÍNICA GEMA
CLÍNICA GEMA
CLÍNICA GEMA

CLÍNICA GEMA

El projecte de la Clínica Gema va consistir a adequar un edifici existent per a usos industrials a les necessitats programàtiques d'un centre de salut. Es va modificar la façana, es va construir una nova coberta, es va adequar estructuralment i es va buidar completament l'interior per a acomodar les noves instal·lacions.

L'edifici està situat en una zona d'indústria urbana de Mataró, un municipi a 30 quilòmetres de Barcelona localitzat sobre la costa mediterrània. Amb la planta diàfana, i la possibilitat de construir tres plantes i habilitar el soterrani, el projecte de reforma va consistir a organitzar els espais imprescindibles per a radiologia i cirurgia ambulatòria.

En el soterrani es van disposar els equips pesats de l'àrea de diagnòstic per la imatge, amb sales d'espera, recepció, despatxos mèdics i instal·lacions tècniques. En la planta baixa estan les consultes mèdiques de diversos especialistes, juntament amb l'àrea d'admissions i una zona d'espera. La primera planta es destina al tractament ambulatori i la segona, a les oficines administratives de la clínica i de gestió de l'edifici.


Fotos: Jean Craiu

+info
Arquitecte Albert de Pineda
Direcció Camí Ral de la Mercè, 657, Mataró (España)
Superficie 2.532 m2
Any 2017
Propietat Clínica Gema
Equip Arquitectura Raúl García
Estructura STATIC Ingeniería S.A.
Enginyeria ATOMS, S.L.
Arq.Tècnica ENNE-Gestión Activa de Proyectos, S.L.P. (Inmaculada Casado, Daniel Rivera, Eduardo Jarque)
Constructora Volumètric