CENTRE ANTÀRTIC INTERNACIONAL
CENTRE ANTÀRTIC INTERNACIONAL
CENTRE ANTÀRTIC INTERNACIONAL
CENTRE ANTÀRTIC INTERNACIONAL
CENTRE ANTÀRTIC INTERNACIONAL

CENTRE ANTÀRTIC INTERNACIONAL

La solemnitat incontestable i misteriosa de l'Estret de Magallanes no permet respostes toves, tímides o ambigües. La complexitat d'un programa ambiciós i divers, en el qual diferents funcions s'agrupen per transportar-nos a l'Antàrtica, per exercir, d'alguna manera, com una porta al continent blanc, no pot, en aquest lloc, desmembrar-se en una sèrie d'episodis formals accidentals.

El gest potent, encara que silenciós i solemne, d'una volumetria extremadament simple (i, per tant, potent), és el que pot dialogar amb l'especial qualitat del lloc. A una parcel·la de planta molt allargada, segregada en dues parts per un vial intermedi, es respon amb un prisma minimalista, continu i monumental que, elevant-se sobre el sòl ocupa la totalitat de les parcel·les. No obstant això, aquesta volumetria simple tanca tot un univers d'espais i perspectives que, organitzant un continu i suggeridor passeig arquitectònic, va recorrent els diferents paquets funcionals i espacials. 

Des del bosc museïtzat fins a les sales d'exposició, des dels llocs de recerca a espais enjardinats aclimatats i protegits, recorreguts i cadenes espacials s'organitzen per agrupar-se en una envolupant simple, a escala de paisatge.


Imatges: Virtual Architecture Lab

+info
Arquitecte Pinearq, Bbats
Direcció Ruta 9, Punta Arenas (Chile)
Superficie 19.000 m2
Any 2017
Propietat Ministerio de Obras Públicas de Chile
Equip Arquitectura Albert de Pineda, Silvia Barberà, Alexandra Demetriu, Jenicá Craiu, José María Jiménez, Sebastián Cruz, Ramón Vila, Paola Acevedo
Estructura
Enginyeria
Arq.Tècnica
Constructora