CENTRE HOSPITALARI ESPECIALITZAT DR. RAFAEL HERNÁNDEZ
CENTRE HOSPITALARI ESPECIALITZAT DR. RAFAEL HERNÁNDEZ
CENTRE HOSPITALARI ESPECIALITZAT DR. RAFAEL HERNÁNDEZ

CENTRE HOSPITALARI ESPECIALITZAT DR. RAFAEL HERNÁNDEZ

El projecte d'ampliació d'aquest hospital s'emmarca dins de les accions dutes a terme per la Caja del Seguro Social de Panamà per a l'enfortiment de la xarxa de serveis de salut. Aquest centre es localitza en la carretera Panamericana, als afores de la ciutat de David i en direcció a Paso Canoas (cap a l'oest).

El projecte inclou la urbanització del terreny actual per a la correcta disposició del nou edifici respecte a l'edificació existent. Igualment, es planteja la reforma d'aquest últim per renovar materials i equipaments per adequar-se a normatives i necessitats actuals; es proposa, a més, una connexió entre tots dos edificis a través de un pont a la tercera planta.

L'edifici s'organitza al gran volum horitzontal que acompanya al vianant des de la seva arribada al complex i que serveix de vertebrador de les funcions internes. En aquest bloc s'aglutinen les consultes externes, i a partir d'aquí es distribueixen els serveis de l'hospital. A les torres s'acullen els espais d'hospitalització.

+info
Arquitecte Albert de Pineda, Jorge Batesteza
Direcció Ruta 1, Carretera Panamericana David-Puerto Armuelles, San Pablo Viejo 507, David (Panamá)
Superficie 58.995 m2
Any 2018
Propietat Caja de Seguro Social
Equip Arquitectura Raúl García, Marcial Novo, Daniel Linares
Estructura BOMA
Enginyeria ATOMS S.L.
Arq.Tècnica ENNE-Gestión Activa de Proyectos, S.L.P. (Inmaculada Casado, Albert Bonaventura, Beatriz Álvarez, Daniel Rivera, Eduardo Jarque)
Constructora Acciona - Elecnor