CAMPUS CENTRAL DE L'HOSPITAL DE LÖRRACH
CAMPUS CENTRAL DE L'HOSPITAL DE LÖRRACH
CAMPUS CENTRAL DE L'HOSPITAL DE LÖRRACH

CAMPUS CENTRAL DE L'HOSPITAL DE LÖRRACH

En aquest projecte, l'edifici de l'hospital, de cinc plantes, es converteix en insígnia del campus i un element de referència en el mitjà natural. Es localitza al nord de la propietat i es connecta amb construccions de diverses altures que complementen els usos del campus. Aquests últims es plantegen com a pavellons en un bosc per crear una transició delicada entre el centre hospitalari i el paisatge natural de la zona sud.

L'espai obert central que organitza el conjunt es proposa com una sala de reunions, coberta i protegida, amb vista cap a la naturalesa. Cada edifici es constitueix al voltant d'un pati, públic o privat, per optimitzar l'entrada de llum natural. Les activitats proposades es reparteixen així: bosc en el sud, que s'ampliarà a tot el campus per formar una pantalla de protecció acústica; l'edifici per a psiquiatria infantil i adolescent, de dues plantes; el centre mèdic, de tres plantes, i el parc; l'edifici hospitalari i centre d'atenció mental, de cinc plantes.


Imatges: Pinearq

+info
Arquitecte Pinearq, TOPOS, Xmade
Direcció Im Entenbad 6A, Lörrach (Alemania)
Superficie 62.520 m2
Any 2017
Propietat Clínicas del Distrito Lörrach
Equip Arquitectura Albert de Pineda, Elisa Molinu, Álvaro Valcarce, Salvatore Dentamaro, Nicola Baldassarre, Francesco di Salvo, Jenicá Craiu, Alexandra Demetriu, Stephan Buddatsch, Miguel Rodríguez
Estructura
Enginyeria
Arq.Tècnica
Constructora