< tornar

10/04/19

SEMINARI SOBRE EL NOU HOSPITAL DE PORDENONE

El seminari va ser organitzat per la Regione Autonoma Friuli Venezia Giulia i la Azienda per l’Assitenza Sanitària, i es va dur a terme en el Auditorium della Regione FVG. Van intervenir diferents persones implicades en el sector hospitalari, com Maurizio Mauri –director de l'hospital Humanitas de Milà i president de CNETO– qui va presentar el projecte de Pordenone dins del context social i epidemiològic de la nova medicina: com un hospital modern que mira al futur i una referència fonamental per a un sistema de serveis que el pren com un aliat i un estímul per al desenvolupament de la ciutat en termes de benestar i territori.

Edino Valcovich –professor universitari de la Università degli Studi di Trieste– va parlar sobre l'experiència de Pinearq i Albert de Pineda en el disseny d'hospitals: complexos edificis que interactuen i s'integren amb el context urbà i amb l'arquitectura de la ciutat; edificis oberts que milloren l'espai públic i transformen el procés de curació en una activitat social.

Albert de Pineda va exposar els conceptes que determinen l'hospital de Pordenone: la seva integració amb la ciutat; la relació entre espai públic i privat; la creació d'espais domesticats a través de l'atenció a la llum natural, la vegetació, l'ús de materials càlids i el respecte per la privacitat del pacient.

Altres conferenciants van ser l'enginyer Stefano Setti, l'arquitecte Luigi Cesca, l'enginyer Paolo Muratori, l'enginyer Mauro Strada, l'enginyer Roberto Davoli, i l'enginyer Alessio Baldoni.

Aquí l'edició completa de les notícies locals de la RAI.

A continuació, la notícia sobre l'esdeveniment presa del vincle anterior.

Galeria