< tornar

05/06/19

PRIMER PREMI PER A DISSENYAR UNA RESIDÈNICA A BRESSANONE

La residència ha de relacionar-se amb un context residencial caracteritzat per edificis amb altures limitades. La proposta, llavors, està estructurada com un veïnat d'edificis de baixa altura que creguin patis entre ells. La plaça central dóna accés al centre de dia de la residència, amb la intenció d'establir relacions molt estretes entre les dues realitats, per a convertir aquest nou espai en el centre de suport per a la comunitat.

La plaça també està definida per un edifici de diversos pisos, que es troba parcialment per sobre del centre de dia, que inclou els habitatges per a persones majors autosuficients. Així mateix, les àrees verdes a l'aire lliure estan pensades com a espais públics per a ús també dels residents del veïnat, perquè es puguin construir moments de reunió amb els usuaris del complex residencial.

En el disseny s'implementen els principis arquitectònics del KDA (Kuratorium Deutsche Antershilfe), el model alemany per a residències de gent gran de cinquena generació. La idea bàsica d'aquest tractament 5.0 és crear una comunitat domèstica, amb la cura i suport d'un servei d'infermeria, que permet que les persones experimentin seguretat i normalidad.el model es basa en tres principis: la vida en intimitat, la vida en comunitat, i la vida en societat.

D'altra banda, per a aquest concurs vam fer una previsió del rendiment energètic per a complir amb les exigències de la certificació climàtica que expedeix l'agència italiana CasaClima. Som conscients que només a través de la definició de materials, tecnologies i disseny és possible construir edificis amb un consum d'energia molt baix i que respecten el medi ambient.

Imatges: Pinearq

Galeria