< tornar

15/01/20

PINEARQ EN LA REVISTA ESADE ALUMNI

Conscients de la ràpida digitalització del sector, Pineda comenta que Internet de les coses (IoT, per les seves sigles en anglès) “està permetent desenvolupar un procés complet més col·laboratiu, de gestió integral amb diversos agents implicats en totes les fases i des de l'inici de les operacions. Aquesta tecnologia permet analitzar en temps real el procés complet: disseny, construcció i explotació. En aquest sentit, la metodologia Building Information Modelling (BIM) permet a tots els experts treballar amb el mateix model, al temps i en col·laboració contínua. Tota la informació està en aquest model, en aquest bessó digital”.

La revista planteja la pregunta: quines seran les metròpolis europees amb millors perspectives de creixement? I a Espanya? Albert de Pineda aposta per les ciutats més hiperconectades i més sostenibles. “A Europa, les grans capitals i les ciutats han apostat per aquestes dos invariants, com moltes ciutats al nord del continent. A Espanya, les ciutats seran Madrid, per la seva centralitat i la seva capacitat d'expansió, i les ciutats de la costa mediterrània”.

En aquesta edició, Pinearq ofereix els seus serveis d'innovació: DIN2BIM, una solució flexible i escalable per a millorar el disseny i la gestió de grans equipaments. I DiBi, un servei integral de digitalització 3D dels actius immobiliaris d'empreses patrimonials o de gestió, amb metodologia BIM i sistemes externs de captació de dades.

Galeria