< tornar

27/11/17

NOVA MORGUE DE L'HOSPITAL DE PORDENONE

La morgue és un espai oblidat en molts hospitals però en el qual són fonamentals el benestar i la privadesa dels familiars del mort. En el cas de l'Hospital de Pordenone, que es troba en un teixit urbà consolidat, es va pensar, a més, en la comoditat i tranquil·litat dels ciutadans que viuen en l'entorn. El nou edifici és totalment subterrani, amb una coberta verda poblada d'arbustos que oculta les activitats de la morgue. Es va plantejar, així, una única façana visible des de l'exterior i un nou espai lliure per a l'hospital. 

La construcció de la morgue és un treball complementari al desenvolupament del nou complex hospitalari de Pordenone. Es tracta d'un projecte que Pinearq va començar l'any 2015 per la Azienda per l'Assistenza Sanitària n.5 Friuli Occidentale; en l'obra van col·laborar les empreses Politecnica, Steam i Coprogetti.

Galeria