< tornar

29/04/19

INAUGUREN ECOMAT, UN CENTRE AVANTGUARDISTA A ALEMANYA

Els 22.779 m2 d'aquest centre de recerca i desenvolupament seran ocupats per prop de 500 especialistes en ciència i tecnologia que investiguen sobre construcció lleugera. Airbus és el principal inquilí d'aquest nou espai amb 300 empleats que se centraran en el futur de l'aviació.

L'estreta cooperació entre diferents disciplines és part de la política econòmica de la regió i per això es va crear aquest nucli d'avantguarda que, a més, ha estat construït amb les últimes tecnologies. El centre se situa estratègicament en el solar i s'estructura com un edifici lineal obert, fragmentat en blocs per a adaptar-se a l'escala del lloc.

Es van dissenyar dues primeres plantes de laboratoris i dues plantes més per a oficines. Es disposen dos patis verds que permeten l'entrada de llum i aire natural fins al sòcol compacte dels laboratoris. L'accés principal està emmarcat per un vestíbul de doble altura que es pot utilitzar com a sala d'exposicions; des d'aquí es pot accedir a la cafeteria i a l'auditori, que també poden gaudir els usuaris externs a l'edifici.

Imatges: Pinearq y WFB Wirtschaftsförderung Bremen GmbH

Galeria