< tornar

15/03/19

GUANYADORS DEL CONCURS PER L’AMPLIACIÓ DE L’HOSPITAL MORELLI DE REGGIO CALABRIA

L'ampliació de l'hospital Morelli es planteja construir cinc nous edificis que hauran d'acollir 340 llits addicionals en uns 43.000 m2. S'inclou el disseny de 12 quiròfans i un laboratori, a més d'usos complementaris com a oficines, cafeteria i aparcaments.

Aquest projecte es proposa com una continuïtat a nivell macro, que es tradueix no tant en termes d'assonància estètica a un context, sinó més aviat en el disseny de la diversitat per a produir una edificació inclusiva a la ciutat i en la vida quotidiana de la ciutadania. Es proposa per això una estructura arquitectònica d'alt perfil estètic i funcional, capaç de convertir-se en el motor de la reurbanització de l'àrea i un motiu d'orgull per a l'hospital i la regió.

Com la intervenció que es durà a terme és una extensió d'un establiment de salut existent, l'activitat hospitalària habitual continuarà durant l'execució de les obres. Per això, s'ha de tenir summa cura durant la construcció de l'estructura de l'ampliació, per la seva inclusió en el teixit urbà consolidat i per la presència d'una xarxa viària urbana que talla l'àrea de l'hospital en dues parts. Es té en compte l'ús de sistemes de construcció prefabricats i secs que poden impactar significativament en termes de mitigació d'impacte.

[Fa un cop d'ull a la notícia en Sole 24 Ore]