< tornar

08/05/20

COM AUGMENTAR LA CAPACITAT DE LLITS PER A ABORDAR EL COVID-19?

Els milers de casos de Covid-19 estan posant a prova la capacitat de les infraestructures sanitàries a tot el món. Davant la ràpida escalada de casos severs i crítics, l'escassetat de llits medicalitzats i llits UCI s'han convertit en una constant a nivell global que les administracions sanitàries, hospitals i clíniques de tots els països s'esforcen a resoldre.

L'augment de la capacitat de les infraestructures existents ha de permetre l'assistència adequada als pacients Covid-19, mantenint l'activitat assistencial a la resta de pacients. Aquest augment suposa a més un repte, ja que qualsevol proposta de solució ha de dissenyar-se per a mitigar el risc d'una major transmissió del virus dins de les pròpies infraestructures sanitàries. És necessari trobar solucions noves i més flexibles.

En aquesta línia, Arup conjuminant l'experiència multidisciplinària i internacional al costat de l'experiència de disseny hospitalari de Pinearq, ha creat CareBox; una guia que dóna resposta a la necessitat global d'augment de llits, amb solucions ampliables, modulars i de construcció ràpida, que poden transportar-se, desplegar-se i aplicar-se per a proporcionar capacitat addicional en un ventall d'entorns concrets, que van des dels campus sanitaris existents fins a instal·lacions independents.

Pot llegir l'article en català aquí.