RE-VISITA A L'HOSPITAL DEL MAR

< tornar RE-VISITA A L'HOSPITAL DEL MAR

A l'abril vam tenir l'oportunitat de conversar amb Montserrat Sitges Carreño, coordinadora dels processos quirúrgics i d'esterilització de l'Hospital del Mar. Discutim sobre el nou bloc obstétric que es va inaugurar al maig de 2017, com a part de la fase 1 de l'últim projecte de rehabilitació d'aquest centre de salut.

Montserrat Sitges Carreño (MSC): en PSMAR (Parc de Salut Mar) gestionem el bloc quirúrgic com si fos un sol bloc però en realitat són tres: el bloc A, on funcionen onze quiròfans, és l'àrea reformada quan l'hospital va ser escollit com el centre hospitalari dels jocs olímpics de 1992. Al bloc B, que és part de la fase 1 de l'ampliació i reforma actual de l'hospital, existeixen dos quiròfans intel•ligents, equipats amb tecnologia 4K, completament iguals. En aquest bloc es va introduir, a més, una sala de recuperació post-anestèsica (URPA): es tracta d'una zona equipada per a la recuperació de pacients que han estat sotmeses a una cesària, per poder romandre còmodament amb els nounats al més aviat possible. El bloc està dissenyat per fer tot el circuit operatori del pacient, des de la recepció fins a la recuperació. En aquest sentit, els elements complementaris han estat fonamentals en la conformació d'aquest espai, per fer que tot funcioni correctament.

Finalment, també existeix el bloc C que està a l'Hospital de l’Esperança (en el districte de Gràcia). El futur és unificar, centralitzar.

* Solament un clic aquí per llegir l'article complet en Hospitecnia.

Galeria