DES DEL PAISATGE AL PARC HOSPITALARI MARTÍ I JULIÀ

< tornar DES DEL PAISATGE AL PARC HOSPITALARI MARTÍ I JULIÀ

Autor: Albert de Pineda

El projecte del parc hospitalari Martí i Julià de Salt és un exemple on el paisatgisme i l'arquitectura hospitalària es relacionen i conviuen, sent aquest l'origen del concepte del projecte.

El parc té els seus orígens en el solar de l'Hospital Psiquiàtric de Salt i en el trasllat de l'antic Hospital de Santa Caterina de Girona, hospital construït en 1666 i declarat ben cultural i d'interès nacional de la Generalitat de Catalunya, avui rehabilitat.

L'element característic d'aquest solar als afores de la població de Salt era la seva vegetació de grans dimensions i una sèrie de pavellons de diferent valor arquitectònic –uns podien ser rehabilitats i altres derrocats–. De seguida va sorgir participar en el concurs d'arquitectura (1998). La primera idea va ser fer un hospital en un parc urbà i l'oportunitat de desenvolupar l'hospital adaptant-se i condicionant-se a ell.

Havia de convertir-se en un espai de convivència entre professionals, ciutadania i pacients. Un espai que, per a nosaltres, recalqués el nostre compromís per convertir el procés de curació en una activitat social i cultural amb les noves tendències de l'hospital obert.

* Solament un clic aquí per llegir l'article complet en Hospitecnia.

Galeria