COVER_LAB.jpg

LES CIUTATS I ELS EQUIPAMENTS COMPLEXOS

Les ciutats, i els edificis que les conformen, han de fer front als reptes del ràpid creixement urbà. Ciutats i edificis organitzen el territori, estructuren el paisatge i determinen el futur de les nostres societats a través de múltiples col·laboracions i la confluència de variades formes de coneixement.

La complexitat d'aquests processos i d'aquests reptes demanda maneres de pensar innovadores per prendre decisions informades i crear ambients urbans més saludables, segurs i integradors. Per crear un món millor.

Durant més de 30 anys, a Pinearq hem desenvolupat coneixement clau per construir ambients eficients, habitables i sostenibles; així, hem acumulat una experiència internacional sòlida en el desenvolupament creatiu d'espais per a la salut. Desenvolupem i gestionem projectes i estratègies per a noves infraestructures i desenvolupaments urbans que integren cada component de la smart city a través d'una visió de disseny única.

El nostre treball és el resultat d'un disseny eficient i sensible amb el lloc, en el qual s'integren els últims desenvolupaments en la gestió intel·ligent de serveis, seguretat, aigua, energia, deixalles i impacte ambiental.

Busquem enriquir contínuament aquesta experiència incorporant eines noves que milloren els nostres processos de disseny, de construcció i de gestió. Per això, col·laborem constantment amb altres organitzacions per impulsar la tecnologia i els serveis innovadors per als edificis i les ciutats.

PINEARQ LAB

Aquest és el canal mitjançant el qual explorem noves idees i col·laboracions per desenvolupar els nostres coneixements, millorar els nostres serveis i maximitzar el nostre impacte.

Aquí recollim els articles de revisió, les recerques i els projectes d'innovació que desenvolupem en Pinearq.

HOSPITALS INDUSTRIALITZATS: RECUPERANT A LELÉ
bones pràctiques, recerca, tecnologia

HOSPITALS INDUSTRIALITZATS: RECUPERANT A LELÉ

La búsqueda de tecnologías de construcción de bajo costo y de rápida ejecución ha llevado a experimentar con procesos industrializados a escala masiva, a través de fábricas de rápida producción. En la arquitectura hospitalaria surgió un ejemplo excepcional en Brasil, que se ha convertido en un modelo fundamental de industrialización de la construcción de hospitales. Compartimos en este texto la investigación que estamos llevando a cabo sobre los hospitales industrializado de João Filgueiras Lima. alias Lelé.

Més informació
EL QUE NO SAPS DEL NOU PEDIATRIC CANCER CENTER EN EL SJD
bones pràctiques, experiència de l'usuari

EL QUE NO SAPS DEL NOU PEDIATRIC CANCER CENTER EN EL SJD

En un hospital infantil, els nens trenquen amb el seu ambient conegut, així que necessiten que aquest nou entorn els faciliti i els permeti desenvolupar les seves activitats quotidianes: dormir, llegir, estudiar, jugar. En el nou Pediatric Cancer Center per a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, s'ha creat un entorn que propiciï sensacions de comoditat, seguretat, afecció, quotidianitat i interrelació. S'ha buscat suavitzar una experiència que sempre és poc agradable: passar per un hospital.

Més informació
COM AUGMENTAR LA CAPACITAT DE LLITS PER A ABORDAR EL COVID-19?
bones pràctiques, recerca, publicacions

COM AUGMENTAR LA CAPACITAT DE LLITS PER A ABORDAR EL COVID-19?

Arup conjuminant l'experiència multidisciplinària i internacional al costat de l'experiència de disseny hospitalari de Pinearq, ha creat CareBox; una guia que dóna resposta a la necessitat global d'augment de llits, amb solucions ampliables, modulars i de construcció ràpida, que poden transportar-se, desplegar-se i aplicar-se per a proporcionar capacitat addicional en un ventall d'entorns concrets, que van des dels campus sanitaris existents fins a instal·lacions independents.

Més informació