RESIDENCE FOR THE ELDERLY IN VILANOVA I LA GELTRÚ
RESIDENCE FOR THE ELDERLY IN VILANOVA I LA GELTRÚ
RESIDENCE FOR THE ELDERLY IN VILANOVA I LA GELTRÚ
RESIDENCE FOR THE ELDERLY IN VILANOVA I LA GELTRÚ
RESIDENCE FOR THE ELDERLY IN VILANOVA I LA GELTRÚ
RESIDENCE FOR THE ELDERLY IN VILANOVA I LA GELTRÚ
RESIDENCE FOR THE ELDERLY IN VILANOVA I LA GELTRÚ

RESIDENCE FOR THE ELDERLY IN VILANOVA I LA GELTRÚ

The project articulates a residential area with a day centre for the elderly. The building is arranged at different heights around a landscaped patio, allowing for the entry of sun and natural light. It adapts the spaces to the different requirements of the residence and the centre a change of use and new treatments.

Domesticity is prioritised in seeking maximum comfort in the spaces for long-stay residents. Safety has also been fundamental in organising the internal and external public spaces, so as to allow easy monitoring of residents and users of the centre.


Photos: Fernando Guerra

+info
Architect Albert de Pineda
Address C/ Sant Josep, 16, Vilanova i La Geltrú (España)
Area 8.368 m2
Year 2011
Owner Consorci de Serveis a les Persones de Vilanova i la Geltrú
Architecture Team Marcial Novo, Alba Casanovas
Structure Bernuz Arquitectes
Engineering JG Ingenieros S.A.
Quantity Surveyor ENNE-Gestión Activa de Proyectos (Inmaculada Casado, David Sobrino, Edgar Janoher, Eduardo Jarque)
Builder TAU-ICESA