EXTENSION OF THE BELLVITGE UNIVERSITY HOSPITAL - PHASE 1
EXTENSION OF THE BELLVITGE UNIVERSITY HOSPITAL - PHASE 1
EXTENSION OF THE BELLVITGE UNIVERSITY HOSPITAL - PHASE 1
EXTENSION OF THE BELLVITGE UNIVERSITY HOSPITAL - PHASE 1
EXTENSION OF THE BELLVITGE UNIVERSITY HOSPITAL - PHASE 1
EXTENSION OF THE BELLVITGE UNIVERSITY HOSPITAL - PHASE 1
EXTENSION OF THE BELLVITGE UNIVERSITY HOSPITAL - PHASE 1
EXTENSION OF THE BELLVITGE UNIVERSITY HOSPITAL - PHASE 1

EXTENSION OF THE BELLVITGE UNIVERSITY HOSPITAL - PHASE 1

For more than a decade, different extension and renovation works have been developed at the hospital’s Bellvitge Campus of Universitat de Barcelona, located to the southwest of Barcelona. This phase corresponds to the building dedicated to the outpatient spaces, which includes a public cafeteria and an area for surface parking.

The new outpatient consulting rooms are organized in a single linear building, with the access determined by a large patio and a differentiated lobby of triple height that also intends to be used for art exhibitions. The rooms are organized into modules served by a public corridor to the East and a technical corridor to the West, and separated between them with large waiting rooms.


Photos: Fernando Guerra

+info
Architect Albert de Pineda
Address C/ Feixa Llarga, s/n (Ciutat Hospitalària de Bellvitge), Barcelona (España)
Area 1.400 m2
Year 2006
Owner GISA
Architecture Team Raffaella Scorziello, Lluís Hernández, Roberto Cortés
Structure Manuel Arguijo
Engineering JG Ingenieros
Quantity Surveyor
Builder OHL