PEDIATRIC CANCER CENTER IN SANT JOAN DE DÉU HOSPITAL
PEDIATRIC CANCER CENTER IN SANT JOAN DE DÉU HOSPITAL
PEDIATRIC CANCER CENTER IN SANT JOAN DE DÉU HOSPITAL
PEDIATRIC CANCER CENTER IN SANT JOAN DE DÉU HOSPITAL
PEDIATRIC CANCER CENTER IN SANT JOAN DE DÉU HOSPITAL
PEDIATRIC CANCER CENTER IN SANT JOAN DE DÉU HOSPITAL
PEDIATRIC CANCER CENTER IN SANT JOAN DE DÉU HOSPITAL

PEDIATRIC CANCER CENTER IN SANT JOAN DE DÉU HOSPITAL

The new Paediatric Cancer Center in Sant Joan de Déu hospital is set at the northwest border of the city, on one of the main arterial roads and with its back to the mountain which limits Barcelona. The centre occupies the existing teaching building; for this project the present arrangement and layout are changed, using the gradient to provide more height, unifying the façade and providing a passageway to connect with the main hospital building.

The renovation and extension are being done in stages. The external cladding is maintained and supplemented with a ventilated façade in the extended areas. The change is emphasised by extending the windows and with vertical elements for protection from the sun.

+info
Architect Albert de Pineda
Address Pg. de Sant Joan de Déu, 2, Esplugues de Llobregat (España)
Area 10.350 m2
Year 2020
Owner Ordre dels Germans de Sant Joan de Déu i Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona
Architecture Team Roberto Cortés, Carla Romagosa, Begoña Rodríguez, Jenicá Craiu, Alexandra Demetriu
Structure Indus
Engineering K2 Consulting
Quantity Surveyor ENNE-Gestión Activa de Proyectos (Inmaculada Casado, Daniel Rivera, Eduardo Jarque)
Builder -