BIOKIT LABORATORIES
BIOKIT LABORATORIES
BIOKIT LABORATORIES
BIOKIT LABORATORIES
BIOKIT LABORATORIES
BIOKIT LABORATORIES
BIOKIT LABORATORIES
BIOKIT LABORATORIES
BIOKIT LABORATORIES
BIOKIT LABORATORIES
BIOKIT LABORATORIES
BIOKIT LABORATORIES
BIOKIT LABORATORIES
BIOKIT LABORATORIES

BIOKIT LABORATORIES

This project responds to development in phases. The first develops more than half the area and when volumes are added this should not affect the activities or the users of the parts already built.

The building is structured from an axis line which, like a street, connects a series of formally independent but functionally complementary pavilions. Thus the modular buildings and patios allow for long façades which improve the ventilation and illumination of the laboratories. The internal modulation, however, allows changes of use for areas of research, production or office, depending on the needs at the time.


Photos: Jordi Anguera.

+info
Architect Albert de Pineda, Esteve Bonell, Josep M. Gil
Address Can Montcau, s/n, Lliçà d'Amunt (España)
Area 60.000 m2
Year 2018
Owner Biokit
Architecture Team Marc Gomà, Roger Parareda, Pedro Pombinho, Matthieu Buquet, Maria Duran, David Sesé
Structure JG Ingenieros S.A.
Engineering JG Ingenieros S.A.
Quantity Surveyor ENNE-Gestión Activa de Proyectos (Inmaculada Casado, Daniel Rivera)
Builder Sacyr S.A.U.