REMODELACIÓ I AMPLIACIÓ DE L’HOSPITAL DEL MAR
REMODELACIÓ I AMPLIACIÓ DE L’HOSPITAL DEL MAR
REMODELACIÓ I AMPLIACIÓ DE L’HOSPITAL DEL MAR
REMODELACIÓ I AMPLIACIÓ DE L’HOSPITAL DEL MAR
REMODELACIÓ I AMPLIACIÓ DE L’HOSPITAL DEL MAR
REMODELACIÓ I AMPLIACIÓ DE L’HOSPITAL DEL MAR
REMODELACIÓ I AMPLIACIÓ DE L’HOSPITAL DEL MAR

REMODELACIÓ I AMPLIACIÓ DE L’HOSPITAL DEL MAR

L’Hospital del Mar es va designar amb el centre hospitalari dels Jocs Olímpics de 1992; aquest nomenament va comportar una profunda modernització dels espais i equipaments de l’edifici existent, un volum monobloc d’onze plantes que va ser construït el 1973. Aquest volum estava desconnectat de l’entorn però acollida un jardí públic d’accés.

A més de la remodelació estructural i interior de l’edifici de l’hospital, el pla de reforma va incloure la definició d’un parc d’investigacions biomèdiques, d’un edifici per consultes externes i d’un edifici per l’Institut Municipal d’Investigació.

L’ampliació de 1992 busca integrar l’hospital al ressorgit front marítim de la ciutat i conforma la façana est d’aquesta macro-illa dedicada a les ciències de la salut. A més, recupera i connecta els diferents pavellons existents des de 1929.

El nou edifici de l’hospital completa la façana oest de la macro-illa sanitària de l’Hospital del Mar i s’obre cap al parc de la Barceloneta. La primera fase del projecte d’ampliació dels serveis hospitalaris del centre incorpora els criteris adoptats des de la reforma de l’any 1992 i es converteix en el punt de partida per a la transformació dels espais cap al futur. En conseqüència, s’adopten criteris d’eficiència energètica i es disposen infraestructures d’última tecnologia.

Resulta fonamental  la relació topogràfica amb l’entorn immediat de la illa i amb les estructures externes. Els materials de façana i acabats interiors segueixen la línia dels edificis de la illa: formigó vist, vidre i fusta, acer lacat i làmines d’alumini encuyades i panells de resina de colors.


1992 Premi FAD d'Arquitectura - Reformes i rehabilitacions


Fotos: Juny Brullet



+info
Arquitecte Albert de Pineda, Manuel Brullet Tenas, Alfonso de Luna
Direcció Passeig Marítim 25-29, Barcelona (España)
Superficie 103.526 m2
Any 2017
Propietat Consorci Mar Parc Salut de Barcelona
Equip Arquitectura Raúl Garcia, Simona Iaquinto, Jose Olagüe, Jaume Piñol, Mitra Modarressi
Estructura Manuel Arguijo
Enginyeria PGI Engineering
Arq.Tècnica ENNE-Gestión Activa de Proyectos (Inmaculada Casado, Daniel Rivera, Eduardo Jarque, Albert Bonaventura, Joan Gómez)
Constructora Fase Estructura UTE (VOPI 4, Copcisa) - Ed.1 Fase III UTE (SACYR, VOPI4, ABANTIA, VALORIZA)