NOU HOSPITAL DE PORDENONE
NOU HOSPITAL DE PORDENONE
NOU HOSPITAL DE PORDENONE
NOU HOSPITAL DE PORDENONE
NOU HOSPITAL DE PORDENONE
NOU HOSPITAL DE PORDENONE

NOU HOSPITAL DE PORDENONE

El recinte hospitalari de Pordenone està localitzat en una zona urbana consolidada, limitada per un mur opac i constituït per diversos pavellons de diferents èpoques. El nou edifici es troba dins d’aquest recinte y es proposa com l’espai d’obertura de l’hospital a la ciutat. Per aquest motiu, s’ofereix l’oportunitat de visitar l’estructura per a fer ús de les zones comuns: prendre un cafè, visitar una exposició o comprar flors.

La façana principal es projecta fins el carrer i es transforma en una coberta que marca l’entrada i protegeix als vianants. Al vestíbul, emmarcat en vidre, s’accedeix de d’una plaça dura.

Dels quatre volums sobresurten els finestrals rotats de les habitacions d’hospitalització. Aquest gest suma a l’edifici la calidesa de llar que es busca pel projecte.

+info
Arquitecte Albert de Pineda, Politecnica Ingegneria e Architettura
Direcció Via Montreale 24, Pordenone (Italia)
Superficie 70.000 m2
Any 2016
Propietat Azienda per l’Assistenza Sanitaria
Equip Arquitectura Raffaella Scorziello, Nicola Paltrinieri, Elisa Molinu, Giovanna Pomo, Giuseppe Cacozza, Claudia Romero, Barbara Frascari, Claudio Pongolini
Estructura Cooprogetti
Enginyeria Steam S.R.L.
Arq.Tècnica
Constructora UTE Cooperativa Muratori e Braccianti di Carpi (CMB) - Polese