REFORMA I AMPLIACIÓ DE L'HOSPITAL DO MAR
REFORMA I AMPLIACIÓ DE L'HOSPITAL DO MAR
REFORMA I AMPLIACIÓ DE L'HOSPITAL DO MAR
REFORMA I AMPLIACIÓ DE L'HOSPITAL DO MAR
REFORMA I AMPLIACIÓ DE L'HOSPITAL DO MAR
REFORMA I AMPLIACIÓ DE L'HOSPITAL DO MAR
REFORMA I AMPLIACIÓ DE L'HOSPITAL DO MAR

REFORMA I AMPLIACIÓ DE L'HOSPITAL DO MAR

L'Hospital Residencial do Mar es localitza a pocs metres del riu Tajo, en una zona urbana residencial de la perifèria de Lisboa. En el solar, es rehabilita parcialment un edifici modernista portuguès que acollia l'antiga Estação Agronómica Nacional, i s'annexa una contrastant ala en forma de G invertida.

Es va proposar l'enderrocament d'una part de l'edifici existent i la rehabilitació de la part de major interès arquitectònic, amb l'objectiu d'implementar en aquesta àrea les zones assistencials, els espais de suport i les zones comunes de l'hospital. L'estructura, distribució, funcionalitat i tipologia de l'ala annexa van ser pensades per donar resposta als requisits del programa i al confort dels usuaris. El projecte es va desenvolupar en dues fases per acomodar-se a la capacitat requerida amb el pas del temps; per això, en la segona fase es van augmentar el nombre d'habitacions i les àrees d'algunes sales, i es va canviar l'ús d'alguns espais. En la primera fase, l'edifici nou conforma una C invertida; en l'última fase s'agrega un bloc per acabar de conformar aquesta G invertida en planta.

Fotos: Fernando Guerra


+info
Arquitecte Albert de Pineda
Direcció Rua dos Girassóis, 6-6A, Bobadela (Portugal)
Superficie 8.839 m2
Any 2015
Propietat Vila Lusitano - Unidades de Saúde LDA
Equip Arquitectura Paula Pestana, María Duran, Antonio Motta, Patricio Martínez, Marc Gomà, Juan García, Estanislao Rodríguez, Ricard Gratacós
Estructura Pecnon Gabinete de Estudos e Projectos, LDA
Enginyeria DimStrut Engenheiros
Arq.Tècnica
Constructora HCI Construções S.A.