RENOVATION AND EXTENSION OF GRANOLLERS HOSPITAL-ASILO
RENOVATION AND EXTENSION OF GRANOLLERS HOSPITAL-ASILO
RENOVATION AND EXTENSION OF GRANOLLERS HOSPITAL-ASILO
RENOVATION AND EXTENSION OF GRANOLLERS HOSPITAL-ASILO
RENOVATION AND EXTENSION OF GRANOLLERS HOSPITAL-ASILO
RENOVATION AND EXTENSION OF GRANOLLERS HOSPITAL-ASILO
RENOVATION AND EXTENSION OF GRANOLLERS HOSPITAL-ASILO
RENOVATION AND EXTENSION OF GRANOLLERS HOSPITAL-ASILO

RENOVATION AND EXTENSION OF GRANOLLERS HOSPITAL-ASILO

This complex is located in an urban consolidation zone of Granollers, a municipality to the northeast of Barcelona. The action is for extension of a listed historic building in the modernist style.

The new volume is adapted to the gradient of the site, with semi-basement areas. The project solves the problem of poor communications between the existing pavilions, with patios created to connect all the departments. The façade of the new part is planned to be neutral to enhance the value of the historic building.


Photos: Fernando Guerra.

+info
Architect Albert de Pineda
Address Av. Francesc Ribes s/n, Granollers (España)
Area 19.307 m2
Year 2010
Owner Fundació Francesc Ribas
Architecture Team Juan Garcia, Pedro Pombinho, Gerardo Solera
Structure Manuel Arguijo
Engineering JG Ingenieros S.A.
Quantity Surveyor ENNE-Gestión Activa de Proyectos (Inmaculada Casado, David Sobrino,Edgar Janoher, Albert Bonaventura)
Builder Ferrovial