NEW CLINICAL CENTER FOR MOLECULAR SIGNAL PROCESSING AT SAARLAND UNIVERSITY
NEW CLINICAL CENTER FOR MOLECULAR SIGNAL PROCESSING AT SAARLAND UNIVERSITY

NEW CLINICAL CENTER FOR MOLECULAR SIGNAL PROCESSING AT SAARLAND UNIVERSITY

The building for this new Centre at the University of Saarland, in the Homburg Campus, acts as an intermediary between the CIPMM (the Centre of Integrative Psychology) and several buildings belonging to the University Hospital. We propose an elongated bar, with three floors, glazed facades, and two patios that break the horizontal and allow the entry of natural light into the building interior.

When the ground floor is set back, a large porch is created along the southeast façade, which frames the Centre’s main hall. This area becomes part of the new public space: beginning at the street that comes from the east, several ramps meander until they reach the new staggered square. This combination of paths and a plaza aims to highlight the importance of interdisciplinary exchange between the Campus’s various activities.


Images: zoomvp

+info
Architect GINA Barcelona Architects Group
Address Gebäude 61.4, Homburg (Alemania)
Area 8.080 m2
Year 2017
Owner Universidad de Saarland
Architecture Team Pinearq, schneider + schumacher
Structure
Engineering
Quantity Surveyor
Builder