SOCIAL-HEALTH CENTRE PUTGET DOLORS ALEU
SOCIAL-HEALTH CENTRE PUTGET DOLORS ALEU
SOCIAL-HEALTH CENTRE PUTGET DOLORS ALEU
SOCIAL-HEALTH CENTRE PUTGET DOLORS ALEU
SOCIAL-HEALTH CENTRE PUTGET DOLORS ALEU
SOCIAL-HEALTH CENTRE PUTGET DOLORS ALEU
SOCIAL-HEALTH CENTRE PUTGET DOLORS ALEU
SOCIAL-HEALTH CENTRE PUTGET DOLORS ALEU

SOCIAL-HEALTH CENTRE PUTGET DOLORS ALEU

This is a new building in an urban consolidation area, facing on one side one of Barcelona's most important and busiest roads and on another side towards the little local streets. For this reason the building varies in height and the façades are designed for these very different surroundings.

A plinth is laid, clad with concrete panels to frame the lower floors of the building; the upper floors, with the rooms, are worked with panels finished in aluminium and folded in some parts to frame the openings to the outside. The module is clad with wooden slats which project over the main road and includes spaces of community use on each floor.

Photos: Fernando Guerra


+info
Architect Albert de Pineda
Address C/ Marquès de Santa Anna 9, Barcelona (España)
Area 7.500 m2
Year 2009
Owner Consorci Mar Parc de Salut
Architecture Team Marc Gomà, Shannon Coburn
Structure STATIC Ingeniería S.A.
Engineering JG Ingenieros S.A.
Quantity Surveyor ENNE-Gestión Activa de Proyectos (Inmaculada Casado, David Sobrino, Daniel Rivera)
Builder Vias y Construcciones